Breaking News
recent

The designer Bible - Part 50. - Jean Paul Gaultier


1952. április 24-én született Arcueilben, Párizsban. Soha nem járt divatiskolába, ehelyett skicceket kezdett küldözgetni híres tervezőknek. 1970-ben Pierre Cardin felfigyelt rá  és alkalmazta asszisztensként.

J. P. Gaultier
Source


Egy évvel később Jacques Esterel-nek, majd Jean Patou-nak dolgozott. 1974-től 1975-ig ismét Cardin segítségére volt;  újonnan nyílt butikját menedzselte Manilában.
Az első saját kollekciója 1976-ban látott napvilágot. Hamarosan  az extravagáns, konvencióromboló kreációiról vált híressé. A fűzőt topként adta modelljeire, tetoválást mímelő harisnyát húzott a lábukra, a férfiaknak pedig szoknyát tervezett.
Modelljei néha agyontetovált, piercinges, esetenként elhízott, öregebb nők. Mindezek mellett a klasszikus öltözékek is szerepelnek munkásságában – például a szmokingot és a trencskót.
Jean Paul Gaultier's first collection, Spring/Summer 1977
Source

A kilencvenes évek Eurotrash televíziós showja tette ismertté. 6 epizód erejéig vezette a műsort.
Világhírűvé vált Madonna 1990-es Blond Ambition turnéjának kapcsán. Ő tervezte a fellépőruhákat, és csúcsos melltartójú fűzőjével nagy vihart kavart.
 Jean Paul Gaultier “Barbes” collection / Pret-a-Porter F/W 1984-1985
Source
 2006-ban ismét együtt dolgoztak,  a Confessions Tour kreációin.
A filmes jelmeztervezésben is szárnyalt, leghíresebb munkája Az ötödik elem lett A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője, valamint a Kika című alkotások mellett.
FASHION FOR THE FIFTH ELEMENT BY JEAN PAUL GAULTIER
source
The Fifth Element Costume Designer Jean Paul Gaultier
Source
 2004-től kezdve a Hermès divatháznak dolgozik, a nőiruha kollekcióért felelős. Saját divatházá is van,  utcai ruhákat, valamint haute couture öltözékeket készít.
“Les Vierges”(Virgins) collection / Apparitions dress / Haute Couture S/S 2007
Patrice Stable / Jean Paul Gaultier
Source
Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk 2011
Source
Dita von Teese wearing Gaultier SS 2014



sho fia

sho fia

No comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.