Breaking News
recent

The Designer Bible - Part 98.- Yves Saint Laurent

Saint Laurent 11 éves korában szerelemes  lett a jelmeztervezéssel és bár ennek a fajta hódolatnak köszönhetően az iskolában folyamatosan attrocitások érték, 17 évesen Párizsba költözött, hogy az egyik neves divatiskolában tanuljon tovább. Tanulmányai alatt több tervezési versenyt is megnyert és az egyik vezető divatmagazin hasábjain is megjelentek a rajzai. Ezzel pedig egyenes út vezetett Christian Dior birodalmába, ahol későbbi fényes jövőjét alapozta meg. Huszonegy éves volt, amikor Diornál művészeti vezető lett, feladata pedig rögtön az volt, hogy megmentse a divatházat a hanyatlástól.

Yves Saint Laurent
Source

1965 Yves Saint Laurent, Mondrian Dress
  
Source

1995 -1996 House of Yves Saint Laurent avec Laetitia Casta
Source

Yves Saint Laurent at Couture Spring 2001

2002-ben aztán Saint Laurent végleg visszavonult a tervezéstől, amelyet egy hatalmas búcsúbuli kísért és amelyen olyan modellek viselték ruháit, mint Naomi Campbell és Laetitia Casta. Még a márka egyik nagy rajongója -egészen a 60-as évektől-, Catherine Deneuve is énekelt a partin.
Nemrégiben nagy változás volt a divatház életében, hogy az YSL logó a sarokba került és úgy döntöttek, hogy a márka már csak egyszerűen Saint Laurent néven fusson tovább.

Yves Saint Laurent at Paris Spring 2011


sho fia

sho fia

No comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.