Breaking News
recent

The Designer Bible - Part 93.-Vera Wang

1949. Július 27-én született New YorkbanWang szülei jómódú kínai bevándorlók, Manhattanben nőtt föl. A Chapin School nevű elit magániskolába járt, és táncolni tanult a School of American Ballet-ban. Az egyetemet a Sarah Lawrence College-ban végezte el, de egy rövid ideig Párizsban, a Sorbonne-on is tanult. Wang eredményes műkorcsolyázó volt, de nem jutott be az olimpiai csapatba és ezért 1971-ben abbahagyta a versenyszerű korcsolyázást.
Vera Wang
  Source


Az egyetem után a Vouge magazinnál kezdett dolgozni, ahol 23 éves korára szerkesztő lett. 1987-ben otthagyta a Vogue-ot és a Ralph Laurennál helyezkedett el.
1989-ben összeházasodott Arthur Beckerrel. Esküvői ruháját maga tervezte, miután elégedetlen volt a választékkal. Ezután nyitotta meg saját esküvőiruha-szalonját, ahol eleinte Guy Larochen, Arnold Scaasi, Carolina Herrera és Christion Dior ruháit árulta, de később saját, Vera Wang márkájú esküvőiruha-kollekciójával is megjelent.
Az esküvői ruhák mellett Wang estélyi ruhákat is tervez. Neves színésznőknek: Halle Berry, Goldie Hawn, Charlize Theron, Meg Ryan , Uma Thurman 
 A nagysikerű Szex és New York sorozat moziváltozatára, ahol Carrie Bradshaw egy Vogue fotózáson több esküvő ruhát próbál fel.
Forrás

Vera Wang, Spring 2012 Source

Vera Wang's Spring 2013 Bridal Collection Is Shown in Rich Reds

Vera Wang Bridal Shoes 2014Source
 

Best in Bridal: Vera Wang Fall 2016


sho fia

sho fia

No comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.